Szakmai továbbképzések – Térinformatika képzés a Nemzetközi Oktatási Központban

A Nemzetközi Oktatási Központ (továbbiakban: NOK) a BBA-5.3.3/10-2019-00002 számú pályázat keretében, a NOK és a Terrorelhárítási Központ (továbbiakban: TEK) közös szervezésében, 2022. november 21-25. között megtartotta a bűnügyi elemzői képzéssorozat harmadik Térinformatika képzését a NOK speciálisan felszerelt informatikai oktatótermében.

A továbbképzésen az ORFK, a TEK és a NAV állományából összesen 30 bűnügyi elemző szakember vett részt.

A program és az ötnapos képzés célja az elemző területen, egyedi és tömeges adatfeldolgozásra és annak elemzésére használt térinformatikai rendszerek (GIS) megismertetése, illetve az elemzői területen dolgozó munkatársak képzése a kor követelményeinek megfelelő informatikai megoldások hatékony alkalmazása érdekében.

Az oktatás főbb területei: nagy mennyiségű adatok struktúrájának értelmezése, adattípusok, adattárolás, hálózati ismeretek, GIS szerverek, térképészet, keresés, grafikus ábrázolási technikák, elemzések fajtái, értékelés.

A képzés végén a hallgatók körében végzett felmérés eredményeként megállapítható, hogy a résztvevők elégedettségüket fejezték ki az átadott ismereteket illetően, az oktató tudását szakterületén kiemelkedőnek ítélték meg.

 

Ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.