Nemzetközi szakszeminárium KERA Bűnügyes tanfolyamot végzett hallgatók részvételével a NOK-on

A Nemzetközi Oktatási Központban 2022. szeptember 5-9. között került megrendezésre a nemzetközi bűnügyi együttműködés témakörében megrendezett szakszeminárium, a Közép-európai Rendőrakadémia (KERA) Bűnügyes tanfolyamát 1996, 1997, 2009, 2016 és 2017 években végzett hallgatói számára.

A rendezvényt a Nemzetközi Oktatási Központ igazgatója, a KERA kuratórium tagja, dr. Farkas István r. dandártábornok úr nyitotta meg.

A szeminárium jó hangulatú, barátságos légkörben folyt, több évfolyamnak nyílt lehetősége a találkozásra, egymás megismerésére és új kapcsolatok kialakítására.

A szeminárium elérte célját: a nemzetközi bűnügyi együttműködéssel kapcsolatos legújabb információk cseréje, valamint a szemináriumi résztvevők közötti kapcsolatok építése és ápolása is megvalósult. Az előadók többnyire a Bűnügyes tanfolyamok korábbi résztvevői, azaz különböző évfolyamokon végzettek voltak.

Szakmai kirándulás keretében a csoport ellátogatott az osztrák-magyar határon fekvő Hegyeshalom – Nickelsdorf Magyar-Osztrák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyre, ahol betekintést kaptunk az együttműködésről, különös tekintettel az illegális migráció elleni küzdelem vonatkozásában.

 

A csoport ellátogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Forenzikus Tudományok Tanszékére, ahol Dr. Gárdonyi Gergely r. ezredes úr, rendőrségi főtanácsos, adjunktus „A bűnügyi helyszínelés a gyakorlatban” címmel német nyelvű előadást és gyakorlati bemutatót tartott, valamint Dr. Vigh András r. alezredes úr, egyetemi docens „A szakértői rendszer Magyarországon” címmel német nyelvű előadást tartott.

 

Az előadásokkal, szakmai kirándulásokkal és kulturális programokkal – győri városnézéssel és Normafai futással – teli hét után ismét megmutatkozott, hogyan bővül a KERA-család és hogyan őrizzük meg ezeket a felbecsülhetetlen értékű KERA-kapcsolatokat.