KERA-Utótalálkozó a Nemzetközi Oktatási Központban

A Nemzetközi Oktatási Központban 2023. június 5-9. között került sor a Közép-európai Rendőrakadémia (KERA) Bűnügyes tanfolyamát 1998, 1999, 2004, 2006, 2007 és 2010 években végzett hallgatói számára megrendezett utótalálkozóra.

A rendezvényt a Nemzetközi Oktatási Központ igazgatója, a KERA kuratórium tagja, dr. Farkas István r. dandártábornok úr nyitotta meg.

Az utótalálkozó hagyományai szerint több évfolyamot hívunk össze a szakmai és személyes ismeretségek bővítésére, elmélyítésére. Az utótalálkozó szakszeminárium, nemzetközi továbbképzés is egyben. A szakmai program előadói magyar részről az ORFK Bűnügyi-Elemző Főosztály, a KR NNI, az NKE RTK, és a ROKK munkatársai voltak, előadást tartott továbbá Thomas Herko rendőrattasé úr az Osztrák Nagykövetség képviseletében, valamint a hallgatók maguk is beszámoltak érdekes esetekről, releváns bűnügyi témákról.
Szakmai kirándulás keretében ellátogattunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre valamint a ROKK Dunakeszi bázisára, ahol a csoport látványos kutyás bemutatón vehetett részt.

A szakmai programot kulturális keretprogram egészítette ki. A résztvevők nagy örömmel látogattak el a Parlamentbe és Tihanyba, valamint részt vettek a Normafán rendezett futáson is. A KERA nagy hangsúlyt fektet az évtizedek óta kialakult szakmai kapcsolati háló fejlesztésére, aminek egyik alapkövét képezik a hagyományosan Budapesten megrendezett utótalálkozók. Hogy ezt mennyire értékelik a hallgatók, az az értékelő lapokról is kiderült: „ami ezen a szemináriumon különösen tetszett, az a kapcsolati háló felfrissítése, a jól előkészített szakmai látogatások és a top témák az előadásokon”.