Etikus hacker képzés

A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központtal (TIBEK) együttműködve elnyert BBA-5.3.3/10-2019-00002 Szakmai továbbképzések pályázat alapján, a Nemzetközi Oktatási Központ (NOK) közreműködésével, a Cyber Institute Kft. szervezésében 2021. márciusától 2021. július 31-ig etikus hacker képzés került lebonyolításra.

A képzésen a TIBEK állományából 3 fő vett részt, akik a 2021. július 31-én tartott gyakorlati- és szóbeli záróvizsgán kiemelkedő eredménnyel zárták tanulmányaikat.

Az előadó szakértők az általuk érintett témakörökben megismertették a hallgatókat az etikus hacker fogalom, munka történetével, alapjaival és egyre növekvő fontosságával. Az előadásokon olyan kiemelt témakörök kaptak hangsúlyt, mint az internetoldali, a webes, a belső, valamint a wifi sérülékenységvizsgálat, továbbá az etikus hackelés speciális és kiegészítő területei is ismertetésre kerültek.

A képzés jelenleg az egyetlen Magyarországon, amely a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSzFH) engedélyével rendelkezik, és amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is nyilvántart. A megszerzett végzettség pedig megfeleltethető az Európai Unió felnőttképzési EKKR rendszer skála (EKKR 1-7) 5. szintjének, azaz hallgatóink külföldön is elismert, magas szintű végzettséget szereztek.

 

Ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.