BBA-5.3.3.-2015-00001

Kiváló minősítéssel zárult a 2017. február 21-24. között lezajlott, BBA-5.3.3.-2015-00001 azonosítószámú „Pénzmosás vagyoni aspektusai” elnevezésű képzési projekt a Nemzetközi Oktatási Központban.

A tréning során a Visegrádi 6 országaiból, valamint Hollandiából érkezett huszonöt szakember – ügyészek, FIU pénzügyi elemzők és pénzügyi nyomozók – ismerhették meg a szervezett bűnözéshez és a gazdasági-pénzügyi bűncselekményekhez járulékosan kapcsolódó pénzmosás legújabb jelenségeit, a megelőzést és felderítést segítő büntetőjogi és más hatósági fellépés eszközeit, a legjobb hazai és nemzetközi gyakorlatokat.

A négy napos angol nyelvű tréning szakmai programját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda munkatársai és a Legfőbb Ügyészség kijelölt képviselői állították össze. Ők, valamint további előadók – FIU szakértők, a NAV Dél- Alföldi Bűnügyi Igazgatósága, a Készenléti Rendőrség NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a BRFK, PMRFK, a Moneyval Titkárság, az OTP Bank, a dél-korai FATF-TREIN képviselői, és egy független nemzetközi tanácsadó – segítették a program sikeres megvalósítását.

A támogatás mértéke 100%-os, a pályázat nagyobb részben európai uniós forrásból, kisebb részben pedig a Belügyminisztérium által került finanszírozásra.

A teljes pályázat lebonyolításának időtartama: 2016. október 1. – 2017. március 31.

Az ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.