BBA-5.3.3/10-2019-00002

BBA-5.3.3/10-2019-00002

 

Szakmai továbbképzések

A Nemzetközi Oktatási Központ a Belső Biztonsági Alap „Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzések” c. pályázati felhívására 2019. októberében benyújtott támogatási kérelmét a Felelős Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte.

 

A projekt címe:

 

Szakmai továbbképzések

A projekt azonosítószáma:BBA-5.3.3/10-2019-00002
A projekt időtartama:2020. 02. 01. – 2022. 12. 31.
Támogatás összege:76.750.959 Ft
Támogatás intenzitása:75 %: a BBA-ból nyújtott támogatás, 25%: Belügyminisztérium által biztosított hazai társfinanszírozás


A projekt rövid összefoglalója:

 

Jelen projekt nem egy szakmai célt kíván elérni, több, egymástól független képzéstípus végrehajtása és sikeres tudásátadás a végső cél, képzésenként különböző témában.

A projekt célja:

 

Az etikus hacker képzés közvetlen célja az egyes IT rendszerek sérülékenységének feltárása, olyan információbiztonsági szaktudás elsajátítása, ami a publikusan elérhető felületeket megvizsgálva tesz lehetővé információszerzést. A képzés által garantálható a kutatás biztonságának fokozása. A tanfolyam a vírusok és a lehetséges támadások felismerésére, és az azokkal szembeni fellépés metodikájára is kitér. A projekt célja, hogy a fenti célkitűzések megvalósítása érdekében a szükséges szakmai képzéseket biztosítsa. A képzések hosszú távon azt a célt is szolgálják, hogy a megszerzett szakmai ismeretek és metodikák birtokában az egység a jövőben is igazodni tudjon a szakterület változásaihoz.

A kiberbűnözéshez köthető oktatások megtartásával hosszú távú cél az érintett nyomozó hatóságok tagjainak specializált képzése annak érdekében, hogy az informatika és számítástechnika új kihívásaira megfelelően tudjanak reagálni, felkészülten folytathassák le a saját hatáskörben elrendelt vagy a központi szervektől átvett, kiberbűnözéshez köthető nyomozásokat.

A nemzetközi kiberbűnözés elleni eredményes fellépéshez elengedhetetlen a nemzetközi és központi hazai bűnüldöző szervek legjobb gyakorlatainak, a legújabb trendeknek és elkövetési módszereknek a megismerése, a komolyabb tapasztalattal és komolyabb erőforrásokkal rendelkező hazai vagy külföldi szervek felderítési és nyomozási tapasztalatainak elsajátítása.

Egy korábbi, szintén BBA pályázat keretében lebonyolított bűnelemzői alapképzésen résztvett tanulók megszerzett tudásának továbbfejlesztése egy újabb cél, ismereteik bővítése, térinformatika, Analyst és iBase programok használata és pénzügyi tranzakciók feldolgozásának területén, amely kiterjed az egyéni jártasságok és készségek kialakítására, speciális informatikai programok magabiztos alkalmazására.

Együttműködő szervezetek: a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A projekt keretében folyamatosan zajlanak a képzések. A pandémiás helyzet ellenére – a járványügyi szabályok szigorú betartatása mellett – folytatni tudjuk a tervezett ütemezés szerint munkánkat.

Az ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.