A KERA 2022. évi akkreditált Bűnügyes tanfolyamának záró hete Budapesten

A KERA idén szeptemberben Budapesten rendezte meg 2022. évi akkreditált Bűnügyes tanfolyamának záró hetét. Ez a tanfolyam a KERA történetének első akkreditált tanfolyama volt, a résztvevők az Európai Képesítési Keretrendszerben érvényesíthető 16 pontot kaptak a képzésen való részvételért, valamint a teljesített szóbeli és írásbeli vizsgáért. A hallgatók a KERA hét tagországában szereznek ismereteket a határokon átnyúló szervezett bűnözés témakörében. A magyarországi hétre, mely a képzés utolsó hete volt, a KERA hét tagországából 26 rendőrtiszt érkezett. A súlyponti témák közé tartozott többek között a kiberbűnözés, az embercsempészet, az emberölési ügyek nyomozásának legújabb tendenciái és a korrupció.

A Bűnügyes tanfolyam 2022. szeptember 16-án ünnepélyes diplomaosztóval zárult. Magas rangú kül- és belföldi vendégek, köztük a KERA alapító atyái, Dr. János Fehérváry úr és Dr. Magyar József úr részvétele mellett, ünnepélyes keretek között Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban, Stefan Aergerter úr, a Svájci Rendészeti Oktatási Intézet igazgatója és dr. Leyrer Richárd úr, a Belügyminisztérium főosztályvezetője adták át a hallgatóknak a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló diplomákat. Az ünnepi beszédet Stefan Aergerter úr mondta, melyben szólt arról a fontos szerepről, melyet a KERA a nemzetközi rendészeti együttműködésben tölt be.

A tanfolyam hallgatóinak szóvivője, Paolo Bariffi úr záró beszédében a KERA képzésének egyedülállóságáról beszélt és megköszönte a KERA minden felelős munkatársának a tanfolyam megrendezését.