Szakmai továbbképzések – iBase Analyst haladó képzés a Nemzetközi Oktatási Központban

A Nemzetközi Oktatási Központ (továbbiakban: NOK) a BBA-5.3.3/10-2019-00002 számú pályázat keretében, a NOK és a Terrorelhárítási Központ (továbbiakban: TEK) közös szervezésében, 2022. május 2-6. között megtartotta a bűnügyi elemzői képzéssorozat- iBase Analyst haladóképzés harmadik képzését a NOK speciálisan felszerelt informatikai oktatótermében.

A továbbképzésen az ORFK, a TEK és a NAV állományából összesen 15 bűnügyi elemző szakember vett részt.

A program és az ötnapos képzés célja az elemző területen, egyedi és tömeges adatfeldolgozásra és annak elemzésére használt korszerű technológiai megoldások speciális területeinek megismertetése, illetve az elemzői területen dolgozó munkatársak képzése a kor követelményeinek megfelelő informatikai megoldások hatékony alkalmazása érdekében.

Az oktatás főbb területei: adatstruktúrák létrehozása, nagy mennyiségű adatok szerkezetének értelmezése, adattípusok, adattárolás, keresés, grafikus ábrázolási technikák, elemzések fajtái, értékelés, SNA, híváslista, NÚSZ, egyedi ügyfeldolgozás.

A képzés végén a hallgatók körében végzett felmérés eredményeként megállapítható, hogy a résztvevők elégedettségüket fejezték ki az átadott ismereteket illetően, az oktató tudását szakterületén kiemelkedőnek ítélték meg.

Ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.

Bűnügyi elemzőképzés – iBase Analyst alapképzés a NOK-on

A Nemzetközi Oktatási Központ a Terrorelhárítási Központtal együttműködve elnyert BBA-5.3.3/10-2019-00002 számú pályázat keretében, a NOK és a TEK közös szervezésében, 2022. április 25-29. között megtartotta a Bűnügyi elemző képzéssorozat iBase Analyst alapképzés harmadik képzését a NOK speciálisan felszerelt informatikai oktatótermében.

Tovább…

Az ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.

Sajtóközlemény

Elindult a rendőrségi, pénzügyőri, ügyészségi és bírósági felhasználók oktatása a továbbfejlesztett Schengeni Információs Rendszerrel kapcsolatos új ismeretek vonatkozásában

2022.04.25-27.

A 2021-2027-es időszakra vonatkozó Belső Biztonsági Alap Plusz támogatásával, a „Kompetenciafejlesztés a határon átnyúló bűnözés elleni hatékony fellépés érdekében” pályázat keretén belül a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ a Nemzetközi Oktatási Központtal együttműködésben képzéssorozatot indított „A hazai és nemzetközi körözések elméleti kérdései és gyakorlata” címmel. Az első képzés 2022. április 25-27. között került megrendezésre a NOK speciálisan felszerelt informatikai oktatótermében.

Tovább…

Sajtóközlemény

Elindult a rendőrségi, pénzügyőri, ügyészségi és bírósági felhasználók oktatása a továbbfejlesztett Schengeni Információs Rendszerrel kapcsolatos új ismeretek vonatkozásában Tovább