nmet england

A KERA „Vagyonvisszaszerzés“ című szakszemináriuma a Nemzetközi Oktatási Központban, Budapesten


A KERA „Vagyonvisszaszerzés“ című szakszemináriuma a Nemzetközi Oktatási Központban, Budapesten   
 
A KERA Vagyonvisszaszerzési szakszemináriumára 2019. május 14. és 17. között került sor Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban. A téma rendkívül időszerűnek bizonyult, ami a résztvevők nagy számáról is leolvasható: a képzésen 48 rendőrtiszt és szakértő vett részt a KERA hét tagországából (A, CZ, CH, D, H, SLO, SK).   
 
A heti programot a terveknek megfelelően, izgalmas előadásokkal és kerekasztal beszélgetéssel kiegészítve tartottuk meg. A témák spektruma magába foglalta többek között a vagyonbiztosítást, igazolatlan eredetű vagyontárgyak bevonását, a közös nyomozócsoportokat, a kriptovalutákat, a bitcoinról alkotott ismereteket és a vagyonvisszaszerzéssel kapcsolatos nyomozási eljárásokat is.   
 
A csoportnak lehetősége nyílt arra is, hogy városnézés keretében Magyarország történelmi, társadalmi fejlődésével és az ország kulturális hátterével megismerkedjenek.   
 
A kollegiális kapcsolati háló megléte elengedhetetlenül szükséges a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelem során. A KERA Magyar Nemzeti Iroda a képzés során alkalmat teremtett arra is, hogy a résztvevők a szeminárium ideje alatt egymással szakmai és személyes kapcsolatokat alakítsanak ki, illetve hogy a meglevőket tovább mélyítsék.