nmet england

A KERA 27. Bűnügyes tanfolyam záró hete Budapesten


2019. február 25. és április 12. között a hét KERA-tagországból érkezett 22 rendészeti szakemberből álló csoport hét képzési helyszínen – Prágában (CZ), Eltvilleben (D) Bielben (CH), Ljubljanában (SLO), Bécsben (A), Pozsonyban (SK), és Budapesten (H) – vett részt a KERA 27. Bűnügyes tanfolyamán. A képzés középpontjában a határokon átnyúló/nemzetközi bűnügyi nyomozási és megelőzési stratégiák megismerése és elmélyítése, valamint ezzel összefüggésben a regionális rendvédelmi együttműködés állt.
 
A tanfolyam ideje alatt a hallgatók workshop munka keretében dolgozták fel a „Nemzetközi emberkereskedelem a számítástechnikai bűnözés és a vagyonvisszaszerzés vonatkozásában” tématerületet. A workshop-munkát írásban is kidolgozták, illetve a tanfolyam utolsó napján, a Nemzetközi Oktatási Központban, Budapesten, nemzetközi grémium előtt bemutatták. A workshop eredményeinek írásbeli változata a tagországok összes nyomozójának a rendelkezésére áll, így azok a rendőrök is profitálhatnak belőle, akik maguk nem vettek részt a tanfolyamon.
 
Stanislav Šišulák ezredes úr, a Szlovák Köztársaság Pozsonyi Rendőrakadémiájának rektorhelyettese ünnepi beszédében szólt arról a fontos szerepről, melyet a KERA a nemzetközi rendészeti együttműködésben tölt be. A tanfolyam hallgatóinak szóvivője, Christian Schuster alezredes úr, záró beszédében a KERA képzésének egyedülállóságáról beszélt és megköszönte a KERA minden felelős munkatársának a tanfolyam megrendezését.
 
2019. április 12-én a KERA 27. Bűnügyes tanfolyama ünnepélyes diplomaosztóval zárult. Magas rangú kül- és belföldi vendégek részvétele mellett, ünnepélyes keretek között Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban Dr. Farkas István r. dandártábornok úr, a NOK igazgatója, és Németh Ágnes r. ezredes asszony, az ORFK BF Bűnmegelőzési Osztály vezetője adták át a hallgatóknak a KERA 27. Bűnügyes tanfolyamának sikeres elvégzését igazoló diplomákat.