nmet england

BBA-5.3.3/3-2017-00008


        Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzések


                                                                      


A Nemzetközi Oktatási Központ a Belső Biztonsági AlapAz Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzésekc. pályázati felhívására 2017 novemberében benyújtott támogatási kérelmét a Felelős Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt címe:Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzések
A projekt azonosítószáma:BBA-5.3.3/3-2017-00008
A projekt időtartama:2018. 03. 01. – 2019. 06. 30.
Támogatás összege:27.654.815 Ft


A projekt rövid összefoglalója:   


Uniós szinten kiemelt prioritás a PNR (utasadat) rendszerek kialakítása és az azzal foglalkozó szakemberek kiképzése, ezért a projekt fő célja a PNR adatok feldolgozásában résztvevő állomány (PIU) gyakorlati képzése. A szintén egy korábbi Belső Biztonsági Alap keretében kialakított cyberkabinetben a PNR rendszer oktatási környezetét alakítjuk ki.  

A projekt célja:


A projekt keretében nemzetközi (angol nyelvű) képzési anyag kerül kidolgozása a PNR adatok feldolgozására, kezelésére, az adatcsere adatvédelmi, technikai és egyéb jogi kérdéseire, a PIU munkafolyamatokra, a profilkészítésre, és a kapcsolódó elemzési tevékenység hazai és uniós tapasztalataira, az utazástörténeti nyilvántartások használatának tapasztalataira és eredményeire vonatkozóan. Jelen projekt segítségével egy, a PNR adatok felhasználására és kezelésére vonatkozó nemzetközi tudásbázis épülhet ki, amely segíti az utasadatok hatékony feldolgozását, ezáltal jelentősen hozzájárul az Európai Unió és Magyarország biztonságához, valamint a terrorizmus és a bűnözés elleni küzdelemhez. A projekt keretében 180 fő oktatására kerül sor 6 képzés keretében. 
Az oktatásokat gyakorlati formában, a magyar utasadat-információs egység által használt alkalmazásokat modellező demóalkalmazásokon, valamint prezentáció keretében tervezzük megvalósítani, lehetőséget biztosítva arra, hogy a résztvevők a működéssel kapcsolatos kérdéseikre választ kapjanak. A képzők képzéseoktatások végrehajtása lehetővé teszi a jövőbeli továbbképzések szervezett és minőségorientált végrehajtását.   

A pályázat keretében mind a hat, tervezett képzés lezajlott:
1.      PIU operátori képzés 2018. június hónapban 
2.      PIU adatvédelmi felelősök képzése 2018. szeptember hónapban 
3.      PNR adatcsere képzés 2018. november hónapban 
4.      II. PIU operátori képzés 2019. január hónapban
5.      Kiképzők kiképzése 2019. május hónapban
6.      III. PIU operátori képzés 2019. június hónapban

 Az ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért