nmet england

BBA-5.3.3/3-2017-00008


        Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzések


                                                                      


A Nemzetközi Oktatási Központ a Belső Biztonsági Alap Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzésekc. pályázati felhívására 2017 novemberében benyújtott támogatási kérelmét a Felelős Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt címe:Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzések
A projekt azonosítószáma:BBA-5.3.3/3-2017-00008
A projekt időtartama:2018. 03. 01. – 2019. 04. 30.
Támogatás összege:27.654.815 Ft

A projekt rövid összefoglalója: 


Uniós szinten kiemelt prioritás a PNR (utasadat) rendszerek kialakítása és az azzal foglalkozó szakemberek kiképzése, ezért a projekt fő célja a PNR adatok feldolgozásában résztvevő állomány (PIU) gyakorlati képzése. A szintén egy korábbi Belső Biztonsági Alap keretében kialakított cyberkabinetben a PNR rendszer oktatási környezetét alakítjuk ki.

A projekt célja:
 
 
A projekt keretében nemzetközi (angol nyelvű) képzési anyag kerül kidolgozása a PNR adatok feldolgozására, kezelésére, az adatcsere adatvédelmi, technikai és egyéb jogi kérdéseire, a PIU munkafolyamatokra, a profilkészítésre, és a kapcsolódó elemzési tevékenység hazai és uniós tapasztalataira, az utazástörténeti nyilvántartások használatának tapasztalataira és eredményeire vonatkozóan. Jelen projekt segítségével egy, a PNR adatok felhasználására és kezelésére vonatkozó nemzetközi tudásbázis épülhet ki, amely segíti az utasadatok hatékony feldolgozását, ezáltal jelentősen hozzájárul az Európai Unió és Magyarország biztonságához, valamint a terrorizmus és a bűnözés elleni küzdelemhez. A projekt keretében 180 fő oktatására kerül sor 6 képzés keretében.
Az oktatásokat gyakorlati formában, a magyar utasadat-információs egység által használt alkalmazásokat modellező demóalkalmazásokon, valamint prezentáció keretében tervezzük megvalósítani, lehetőséget biztosítva arra, hogy a résztvevők a működéssel kapcsolatos kérdéseikre választ kapjanak. A képzők képzése oktatások végrehajtása lehetővé teszi a jövőbeli továbbképzések szervezett és minőségorientált végrehajtását.

 A pályázat keretében eddig négy képzés került megtartásra:
 
  1.      PIU operátori képzés június hónapban
  2.      PIU adatvédelmi felelősök képzése szeptember hónapban 
  3.      PNR adatcsere képzés november hónapban 
  4.      II. PIU operátori képzés január hónapban   

A továbbiakban még 2 képzést tervezünk.

Az ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért