nmet england

A KERA 26. Bűnügyes tanfolyamának záró hete Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban került megrendezésre


A KERA 26. Bűnügyes tanfolyamának záró hete Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban került megrendezésre
 
A KERA 26. Bűnügyes tanfolyamát 2018. március 12. és április 27. között rendezték meg a KERA hét tagországában. A magyar hétre, amely egyben a tanfolyam záró hete is, április 22-27. között került sor a Nemzetközi Oktatási Központban, Budapesten. A hallgatók a magyar héten átfogó képet kaptak a Magyar Rendőrség felépítéséről, feladatairól, a bűnügyi helyzetről, illetve speciális bűncselekménycsoportokról is. A tanfolyami héten szakmai látogatást tettek a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központban, illetve a Rendőrségi Irányítási Központban is.

A hallgatók a tanfolyam ideje alatt közösen dolgoztak egy esettanulmányon, egy a gépjárműbűnözés témakörébe tartozó nemzetközi eset megoldásán. A workshop eredményeit – melyek írásos formában a szakmai érdeklődök számára a KERA Nemzeti Irodáin keresztül hozzáférhetők – a tanfolyam utolsó napján, szakmai grémium előtt mutatták be. A bemutató után a szakértők és a KERA grémiumainak képviselői kérdéseket tettek fel az esettanulmánnyal kapcsolatban.

A diplomamunka megvédése után ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a tanfolyam elvégzését igazoló diplomák. Ünnepi beszédet mondott Jakub Gajdoš úr, a Szlovák Nemzeti Bűnügyi Hivatal munkatársa, aki beszédében kihangsúlyozta a bűnügyi együttműködés fontosságát. A hallgatók részéről Caroline Schröder, szóvivő búcsúzott a tanfolyamtól. Schröder asszony kiemelte a KERÁ-nak a rendészeti továbbképzési palettán képviselt egyedülállóságát és megköszönte a rendezőknek a tanfolyam megszervezését. A diplomákat a NOK igazgatója, a KERA Kuratóriumának tagja, dr. Farkas István r. dandártábornok és Horváth Géza r. ezredes, a NEBEK igazgatója adta át.

Az ünnepi rendezvények keretében tartották meg a tanfolyamfelelősök értekezletét is, ahol a KERA tagországok képviselői kiértékelték a most lezajlott képzést, és megtették az első előkészületeket a jövő évi, 27. KERA Bűnügyes tanfolyam megrendezésére.