nmet england

CEPOL 67/2017 „Single point of contact – one stop shop” képzés Budapesten


A Nemzetközi Oktatási Központ 2018. május 14 - 17. között szervezte meg a CEPOL 68/2018 „Single point of contact – one stop shop” című képzést Budapesten. A 27 résztvevő Európa különböző részeiről érkezett, összesen 21 országból.
 
A négy napos képzés fő célja – a magyarországi SPOC működésének bemutatásán túl – az uniós tagállamok közötti információcsere fejlesztése, az együttműködés bemutatása, valamint a SPOC-on keresztüli információáramlás területén az innovatív technikák és módszerek alkalmazásának erősítése.  
 
Az Europol, az Interpol, a SELEC és más nemzetközi szervezet közreműködésével a magyar szervezők különböző területekről hívtak meg szakértőket, akik előadásaikkal és saját, széles körű tapasztalataik megosztásával járultak hozzá a képzés sikeréhez.  
 
A prezentációkon kívül a képzés szervezői és moderátora kerekasztal beszélgetéseket és kiscsoportos megbeszéléseket is tartottak a résztvevők számára annak érdekében, hogy vitákat kezdeményezzenek és így megoszthassák egymással a legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseiket és témáikat, melyek a napi munkájuk során felmerülnek.  
 
Végül, de nem utolsósorban a résztvevők – akik a képzés menedzserének elvárásait a legmagasabb fokon teljesítették – már a képzés előtt felkészültek egy-egy saját esettanulmánnyal, melyek szintén bemutatásra és megbeszélésre kerültek.