nmet england

ICOFI


A NAV Bűnügyi Főigazgatóság egyik stratégiai célja a pénzügyi nyomozások szakmai színvonalának a növelése, a jogellenes magatartásokkal szembeni védekezés fokozása érdekében, amelyre kizárólag egy jól képzett, magasan kvalifikált nyomozói állománnyal, illetve az ebben érdekelt hazai és külföldi szereplők (bűnüldözési szervek, közigazgatási hatóságok, és civil szervezetek) összehangolt tevékenységével van mód.

nav_logo_en.jpg                    bm_logo.jpg
                  

Ezt a célt szolgálja a Magyarország Belügyminisztériuma és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felsővezetői között 2014 évben aláírt Együttműködési Megállapodás, amely a Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központjának struktúrájában egy új osztályként létrehozta a Nemzetközi Pénzügyi Nyomozói Akadémiát (ICOFI). 
 

                       nok_logo.jpg

                 
A Nemzetközi Oktatási Központ Budapesten az ICOFI mellett a CEPOL Magyar Nemzeti Iroda (CEPOL MNI), a Nemzetközi Rendvédelmi Akadémia (ILEA), illetve a Közép –Európai Rendőr Akadémia (KERA) számára biztosítja a legmagasabb szintű elhelyezést. Komplex képzési programok, nemzetközi szemináriumok, csereprogramok mind részei a NOK tréning tevékenységének.

A NOK-on található európai és nemzetközi rendvédelmi ügynökségek és képzési intézményeken működő képzési hálózat kitűnő lehetőségeket biztosit az ICOFI számára a hatékony együttműködésre.

Meggyőződésünk, hogy a költségvetés védelme nem valósítható meg kizárólag országos-szintű intézkedések bevezetésével, a jogellenes magatartások visszaszorításához szükséges az adózási rendszerek közelítése, a jogi normák egységes interpretálása és hasonló munkafolyamatok kialakítása nemzetközi szinten.


Az ICOFI kifejezetten a pénzügyi-gazdasági, illetve a költségvetési érdeket sértő bűncselekmények elleni nemzetközi küzdelmet kívánja támogatni elsősorban pénzügyi nyomozók nemzetközi tárgyú képzésével.Az ICOFI céljai megvalósítása érdekében egyszerre használja a Rendőrség és a NAV szellemi, strukturális és kapcsolati tőkéjét.

Az ICOFI munkatársai jelenleg a nemzetközi szervezet kiépítésén dolgoznak, amelyet terveink szerint az alapító tagországokkal kötött magas szintű nemzetközi szerződés hozna létre még ebben az évben.