nmet england


A Nemzetközi Oktatási Központ sikeres pályázatot nyújtott be a BBA-5.3.3 Az Európai Bűnüldözési Képzési Rendszeren (LETS) kívüli további képzések megvalósítása, tapasztalatcserék és tanulmányutak elnevezésű pályázati kiírásra. A támogatható intézkedés célja volt a súlyos és szervezett bűncselekmények elkövetése miatt folytatott eljárásokban párhuzamosan megindítandó gazdasági-pénzügyi nyomozások, a vagyon-visszaszerzés hatékonyságának növelése érdekében képzések szervezése, megtartása, továbbá metodika kidolgozása.

Az elnyert pályázat címe:
Rendészeti angol pilot képzések szervezése, szaknyelvi tananyag fejlesztése (azonosítószáma: BBA-5.3.3-2015-00002).

A támogatás mértéke 100%-os, a pályázat nagyobb részben európai uniós forrásból, kisebb részben pedig a Belügyminisztérium által kerül finanszírozásra.

A teljes pályázat lebonyolításának időtartama: 2016. augusztus 1. – 2018. június 30., ez idő alatt 3 angol nyelvű nyelvtanfolyamot tartunk, valamennyi belső vizsgával, és akkreditált, szóbeli nyelvvizsgával zárul.

A pályázat keretein belül továbbá kidolgozásra kerül egy digitális munkafüzet, amely a rendészeti nyelvkönyvek tananyagának begyakorlását, mélyebb elsajátítását teszi lehetővé a tanfolyam résztvevői számára.

Eddig 2 tanfolyam került lebonyolításra, az első egy 450 órás középszintű angol nyelvtanfolyam 2016. szeptember 5. és 2017. február 3. között 10 fő részvételével, valamint egy 200 órás középszintű angol bűnügyi szakmai nyelvképzés  2017. január 16. és március 17. között szintén 10 fő részvételével.

A tanfolyam végén valamennyi hallgató sikeres középfokú akkreditált szóbeli nyelvvizsgát tett.

A pályázat keretén belül még egy harmadik képzés fog megvalósulni, amely egy 450 órás felsőszintű angol nyelvtanfolyam lesz 2017. szeptember 4. és 2018. február 3. között 10 fő részvételével.   Ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.