nmet england

Közzétette: Ország Tamás  •   okt 25 : 08:12      



mepa_new.jpg




A Közép-európai Rendőrakadémia – KERA MNI 2017. évi I. félévében alap-, és középfokú nyelvvizsgára felkészítő német nyelvtanfolyamokat indít. 

Bővebben itt >>>

Közzétette: Ország Tamás  •   okt 19 : 15:23      



mepa_new.jpg




Pályázati felhívás - Közép-európai Rendőrakadémia – KERA
25. német munkanyelvű Bűnügyes tanfolyam

2017. április 3. – május 19.

Bővebben itt >>>

Közzétette: Ország Tamás  •   júl 28 : 10:26      


cepol_new.jpg
Nemzetközi Rendészeti Együttműködés – Trénerek Képzése c. kurzus Budapesten.

A CEPOL 73/2016 Nemzetközi Rendészeti Együttműködés – Trénerek Képzése c. kurzus 19 országból öszszesen 29 résztvevőt vonzott Budapestre 2016. július 4 és 8 között.

Bővebben itt >>>

Közzétette: Ország Tamás  •   júl 07 : 13:15      


A Nemzetközi Rendészeti Akadémia 2016. május 9. és június 24. között rendezte meg a 103. nagykurzusát. Magyar, moldáv és román hallgatók vettek részt a héthetes képzésen, melyen az Amerikai Egyesült Államok szövetségi ügynökségei és magyar rendészeti szakemberek foglalkoztak a mindennapi munka során előforduló szakmai kérdésekkel. A hallgatók az elméleti és gyakorlati foglalkozások mellett csapatépítő programokon: nemzeti esteken, városnézéseken és túrákon is részt vettek. A diplomaátadó ünnepségen beszédet mondott Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere és Őexcellenciája Coleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete is.

1.jpg 1.jpg

Közzétette: admin  •   jún 21 : 11:46      

KERA 2. angol nyelvű szervezett bűnözés elleni tanfolyama  

2016. június 13. és 17. között rendezték meg a KERA 2. angol nyelvű bűnügyes tanfolyamának magyarországi hetét.


A négyhetes tanfolyam 2016. május 30. és június 24. között kerül megrendezésre négy KERA tagországban, társrendező országok közreműködésével. A rendező országok időrendi sorrendben: Szlovénia, Csehország (Ausztria közreműködésével), Magyarország (Svájc közreműködésével), Szlovákia (Németország közreműködésével).

A tanfolyamot Dr. Farkas István, a BM NOK főigazgatója, a KERA Kuratórium magyar tagja nyitotta meg. Megnyitóbeszédében arra kérte a hallgatókat, hogy a gyakorlati ismeretek megszerzése mellett használják ki az időt arra is, hogy kapcsolati hálójukat bővítik, ami által a delegáló szervezetet is tovább erősíthetik.

A magyarországi héten bemutatásra került a Magyar Rendőrség és egyes szerveinek (így például a NEBEK, KR NNI, NVSZ) felépítése és feladatai, a magyar bűnügyi helyzet, esettanulmányokkal illusztrált speciális, a szervezett bűnözés körébe tartozó bűncselekmény-csoportok és az ellenük való küzdelem (szociális szolgáltatásokkal való visszaélések, korrupció, vagyon-visszaszerzés, vagyon elleni bűncselekmények, élet elleni bűncselekmények, az internet sötét oldala). A hallgatók ismereteket szerezhettek Magyarország politikai és gazdasági helyzetéről is. A társrendező ország, Svájc, ugyancsak bemutatta politikai életét, rendőrségének felépítését, valamint a korrupció és az adathalászat elleni fellépés eredményeit. A hallgatók időt kaptak arra is, hogy Kaja Lehr (BKA) irányításával a workshop-munkákon dolgozzanak. A workshop munkákat a hallgatók a tanfolyam végén Pozsonyban, szóban és írásban is bemutatják, témájuk a Közös nyomozó-csoportok (JIT).

A programot a továbbképzési órák utáni kulturális program és magyar est egészítették ki.

A KERA angol nyelvű, szervezett bűnözés elleni tanfolyama az Európai Unió Bizottságának ISEC-programon keresztül megvalósuló anyagi támogatásával került megrendezésre.
Oldal:  1 2 [3] 4 ... 17 18 19