nmet england

Közzétette: Ország Tamás  •   júl 07 : 13:15      


A Nemzetközi Rendészeti Akadémia 2016. május 9. és június 24. között rendezte meg a 103. nagykurzusát. Magyar, moldáv és román hallgatók vettek részt a héthetes képzésen, melyen az Amerikai Egyesült Államok szövetségi ügynökségei és magyar rendészeti szakemberek foglalkoztak a mindennapi munka során előforduló szakmai kérdésekkel. A hallgatók az elméleti és gyakorlati foglalkozások mellett csapatépítő programokon: nemzeti esteken, városnézéseken és túrákon is részt vettek. A diplomaátadó ünnepségen beszédet mondott Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere és Őexcellenciája Coleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete is.

1.jpg 1.jpg

Közzétette: admin  •   jún 21 : 11:46      

KERA 2. angol nyelvű szervezett bűnözés elleni tanfolyama  

2016. június 13. és 17. között rendezték meg a KERA 2. angol nyelvű bűnügyes tanfolyamának magyarországi hetét.


A négyhetes tanfolyam 2016. május 30. és június 24. között kerül megrendezésre négy KERA tagországban, társrendező országok közreműködésével. A rendező országok időrendi sorrendben: Szlovénia, Csehország (Ausztria közreműködésével), Magyarország (Svájc közreműködésével), Szlovákia (Németország közreműködésével).

A tanfolyamot Dr. Farkas István, a BM NOK főigazgatója, a KERA Kuratórium magyar tagja nyitotta meg. Megnyitóbeszédében arra kérte a hallgatókat, hogy a gyakorlati ismeretek megszerzése mellett használják ki az időt arra is, hogy kapcsolati hálójukat bővítik, ami által a delegáló szervezetet is tovább erősíthetik.

A magyarországi héten bemutatásra került a Magyar Rendőrség és egyes szerveinek (így például a NEBEK, KR NNI, NVSZ) felépítése és feladatai, a magyar bűnügyi helyzet, esettanulmányokkal illusztrált speciális, a szervezett bűnözés körébe tartozó bűncselekmény-csoportok és az ellenük való küzdelem (szociális szolgáltatásokkal való visszaélések, korrupció, vagyon-visszaszerzés, vagyon elleni bűncselekmények, élet elleni bűncselekmények, az internet sötét oldala). A hallgatók ismereteket szerezhettek Magyarország politikai és gazdasági helyzetéről is. A társrendező ország, Svájc, ugyancsak bemutatta politikai életét, rendőrségének felépítését, valamint a korrupció és az adathalászat elleni fellépés eredményeit. A hallgatók időt kaptak arra is, hogy Kaja Lehr (BKA) irányításával a workshop-munkákon dolgozzanak. A workshop munkákat a hallgatók a tanfolyam végén Pozsonyban, szóban és írásban is bemutatják, témájuk a Közös nyomozó-csoportok (JIT).

A programot a továbbképzési órák utáni kulturális program és magyar est egészítették ki.

A KERA angol nyelvű, szervezett bűnözés elleni tanfolyama az Európai Unió Bizottságának ISEC-programon keresztül megvalósuló anyagi támogatásával került megrendezésre.

Közzétette: admin  •   jún 16 : 10:06      


Ügyészek és bírák kurzusa

John Terpinas ILEA igazgató és Dr. Farkas István r. ezredes BM NOK főigazgató fogadta 2016. május 26-án Sarah Sewall asszonyt, a civil társadalomért, demokráciáért és emberi jogokért felelős amerikai külügyi államtitkárt. A díszvendég rövid látogatása során találkozott az ILEA-n amerikai bíró előadókkal, továbbá bosznia-hercegovinai, magyar, szerb és ukrán ügyészekkel és bírákkal, akik a korrupció ellenes harc jegyében zajló “Ügyészek és bírák kurzusa” speciális képzésen vettek részt május 23-27. között.

 

Közzétette: Ország Tamás  •   jún 09 : 12:53      icofi_logo.jpg
ICOFI 6/2016 képzése - “Pénzmosás vagyoni aspektusai"

A Nemzetközi Pénzügyi Nyomozói Akadémia (ICOFI) a 2016. évi képzési programjának hatodik kurzusát 2016. május 17-20. között, a Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központjában szervezte meg “Pénzmosás vagyoni aspektusai” címmel.

Bővebben itt >>>

 

Közzétette: matyasa  •   jún 08 : 11:18      

Bankkártya csalás kurzus Budapesten  

A 2016. május 30. és június 3-a között megtartott CEPOL 17/2016 Bankkártya csalás elnevezésű képzésre 25 országból 29 résztvevő érkezett Budapestre.  

A képzés során Olaszországból, Romániából és az Egyesült Királyságból érkező, különböző szervezeteket - úgy, mint Európai Központi Bank, Master Card Europe - képviselő szakértők adták át a bankkártya csalás különböző területein szerzett tudásukat és tapasztalataikat.  

Daniel Filip úr elmagyarázta az EMPACT project kapcsán felmerülő főbb kihívásokat és feladatokat, akit Alexandros Kaliontzoglou úr Európai Központi Bank problémáiról tartott előadása követett.

A képzés második napján a “skimming” (bankkártya adatainak ellopása bankautomatán keresztül) és egyéb technikai trükkök voltak a fő témák, a harmadik napon pedig a “darknet” (internetes feketekereskedelem) volt a középpontban.  

Bogdan Bochenek úr a Master Card Europe képviselőjeként bemutatta a főbb fenyegetéseket és tendenciákat a bankkártya csalás témakörében, különös tekintettel az érintésmentes bankkártyák használatára.  

A munkacsoport feladatok és az esettanulmányok jó lehetőséget kínáltak a résztvevők számára, hogy tapasztalataikat és legjobb módszereiket megosszák egymással, mely során napvilágra kerültek a különböző országok gyakorlatai közötti különbségek.  

A résztvevők lehetőséget kaptak, hogy korábbi elkövetők által használt speciális technikai felszereléseket tesztelhessenek külön erre a célra biztosított bankautomatákon (ATM).  

A képzés végén a résztvevők és a szakértők egyaránt kifejezték elégedettségüket és elismerésüket. Egy idézet az egyik értékelő lapról: “Ki merem jelenteni, hogy ez volt az egyik legjobban szervezett képzés, melyen eddig résztvettem. Úgy a szervezők, mint a résztvevők keményen dolgoztak, hogy magas színvonalúvá váljon a képzés. Nagyon köszönöm.”  

Kiegészítő információk:

A résztvevők által képviselt 25 országból 24 EU tagállam és 1 kandidáló ország (Törökország) volt.  

További információ:

HORVÁCZY Emese c.r. ezredes
CEPOL Magyar Nemzeti Iroda vezetője, Képzés menedzser
Mobil: +36 30 274 9636 ; e-mail: horvaczy.emese@nokitc.hu
Oldal:  1 2 [3] 4 ... 17 18 19