nmet england

CEPOL 46/2019 „Közrendvédelem – Tömegrendezvények kezelése” elnevezésű képzés

Közzétette: lehelcs  •   júl 11 : 15:33      


cepol_new.jpg
A Nemzetközi Oktatási Központban június 23. és 27. között megrendezésre került a CEPOL 46/2019 „Közrendvédelem-Tömegrendezvények kezelése” című képzése. A 34 résztvevő 20 európai uniós tagországból érkezett, illetve egyikük Törökországból, egy pedig Koszovóból.   

Az 5 napos képzés elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők és a szakértők megosszák tudásukat és a tapasztalataikat a tömegrendezvények biztonsági feltételei és a határokon való együttműködés tekintetében, illetve, hogy fejlesszék a kockázatértékelési és kezelési képességeiket a kiemelt tömegrendezvények rendezett lebonyolításában. Ideértve a terrorista akciók illetve az erőszakos magányos bűnözők fenyegetéseit is.
 

A KERA „Vagyonvisszaszerzés“ című szakszemináriuma a Nemzetközi Oktatási Központban, Budapesten

Közzétette: lehelcs  •   júl 05 : 08:34      

 


mepa_new.jpg
A KERA „Vagyonvisszaszerzés“ című szakszemináriuma a Nemzetközi Oktatási Központban, Budapesten   
 
A KERA Vagyonvisszaszerzési szakszemináriumára 2019. május 14. és 17. között került sor Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban. A téma rendkívül időszerűnek bizonyult, ami a résztvevők nagy számáról is leolvasható: a képzésen 48 rendőrtiszt és szakértő vett részt a KERA hét tagországából (A, CZ, CH, D, H, SLO, SK).

 
A teljes cikk itt

A KERA 27. Bűnügyes tanfolyam záró hete Budapesten

Közzétette: lehelcs  •   júl 02 : 10:18      mepa_new.jpg
A KERA 27. Bűnügyes tanfolyam záró hete Budapesten  
 
2019. február 25. és április 12. között a hét KERA-tagországból érkezett 22 rendészeti szakemberből álló csoport hét képzési helyszínen – Prágában (CZ), Eltvilleben (D) Bielben (CH), Ljubljanában (SLO), Bécsben (A), Pozsonyban (SK), és Budapesten (H) – vett részt a KERA 27. Bűnügyes tanfolyamán. A képzés középpontjában a határokon átnyúló/nemzetközi bűnügyi nyomozási és megelőzési stratégiák megismerése és elmélyítése, valamint ezzel összefüggésben a regionális rendvédelmi együttműködés állt.
 
A teljes cikk itt
 

Nők a rendészetben

Közzétette: admin  •   jún 11 : 16:12      

wip csoportkép.jpg2019. április 15. és április 18. között a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémia első alkalommal adott otthont az immár nyolcadik alkalommal megrendezett “Nők a rendészetben” konferenciának. Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének georgiai INL irodája által szervezett rendezvényen 12 országból 96 női rendőrtiszt vett részt. A hallgatók a jövőbeni, felelős döntések meghozatala érdekében elsősorban vezetéselméleti képzésben részesültek, amely gyakorlati elemeket is tartalmazott, legyen szó, akár önvédelmi taktikákról, akár a vezetői képességek “négy falon kívüli” hatékony alkalmazásáról. Az előbbieken túl a résztvevők természetesen megoszthatták egymással és az oktatókkal, szakemberekkel tapasztalataikat, országaik rendvédelmi sajátosságait is. Az egyes visszajelzések alapján a szervezők és hallgatók mind elégedetten távoztak a Nemzetközi Rendészeti Akadémiáról és Budapestről.

Bűnügyi Taktikai képzés:

Közzétette: admin  •   máj 20 : 15:59      
icofi_logo.jpg
Bűnügyi Taktikai képzés:A Nemzetközi Oktatási Központ (ICOFI) 2019 tavaszán a NAV Bűnügyi Főigazgatóságával együttműködve három alkalommal rendezett bűnügyi taktikai képzést a NAV pénzügyi nyomozói részére. Az egy hetes képzéseken egyszerre 15 nyomozó vett részt, akik speciális felkészítést kaptak a valós nyomozói munkavégzés során előforduló események és helyzetek szakszerű kezelésére. Emellett a nagy volumenű műveletek eljárási stratégiáit, a házkutatások és elfogások biztonságos végrehajtását és a személyes túlélés alapjait gyakorolhatták. 
A képzés nagyon népszerű volt a nyomozók körében, a visszajelzések alapján a teljesen életszerű szimulációs gyakorlatok során rengeteg hasznos taktikai ismeretet kaptak a hallgatók.    


 
Oldal:  [1] 2 3 ... 22 23 24