Utótalálkozó a Közép-európai Rendőrakadémia angol nyelvű Bűnügyes tanfolyamát 2015 és 2016 években végzettek számára

Utótalálkozó a Közép-európai Rendőrakadémia angol nyelvű Bűnügyes tanfolyamát 2015 és 2016 években végzettek számára
 
Összesen tizennyolc – Ausztriából, Németországból, Svájcból, Szlovákiából, Szlovéniából és Magyarországról érkezett – rendőrtiszt részvételével került sor a KERA angol nyelvű Bűnügyes tanfolyamainak utótalálkozójára 2019. szeptember 17. és 20. között a budapesti Nemzetközi Oktatási Központban.   
 
Az angol nyelvű bűnügyes tanfolyamokat a KERA jól bevált német nyelvű tanfolyamainak mintájára, az Európai Unió Bizottságának anyagi támogatásával rendeztük meg két alkalommal. Ezek a tanfolyamok azon közép-európai rendőrtisztek számára is lehetőséget nyújtottak a KERA bűnügyes tanfolyamain való részvételre, akik angolul beszélnek.   
 
A rendezvényt Horváczy Emese r. ezredes, a NOK igazgatóhelyettese nyitotta meg. A szeminárium célkitűzései között elsősorban a szervezett bűnözéssel kapcsolatos tudásszint megemelése, a speciális elkövetési formák megismerése, valamint a szervezett bűnözés üldözése és megelőzése során alkalmazott új eszközök és technikák bemutatása állt. A KERA mottója szerint rendezvényeinek további nagyon fontos célja a gyakorlati tapasztatok kicserélése, továbbá a hallgatók idegen nyelvi ismereteinek felfrissítése, melyekre a szeminárium lehetőséget nyújtott.   
 
Az összesen három munkanap alatt a résztvevők előadásokat hallgattak a bűnüldözés kihívásairól, a nemzetközi bűnügyi együttműködésről és az azzal összefüggő feladatokról és megoldási lehetőségekről, melyeket elsősorban maguk a szemináriumi résztvevők, azaz a végzett hallgatók tartottak.   
 
Az előadások konkrét témái nagyon széles spektrumot öleltek át, melyeken keresztül a hallgatók betekintést nyertek a bűnözés legújabb jelenségeibe és az új elkövetési módokba. Különösen izgalmas volt a „szuper felismerőkről”, az emberkereskedelemről és a korrupciós esetekről szóló előadás, továbbá a Magyar Pénzjegynyomdában tett látogatás.   
 
Az értékelő lapokon a résztvevők kifejtették azon véleményüket, hogy az utótalálkozókat a jövőben is meg kell rendezni, tekintve, hogy a végzett hallgatók közötti kapcsolati hálózat különösen jó és hatékony formája a nemzetközi bűnügyi együttműködésnek.