Nyári 100-órás intenzív nyelvtanfolyam rendvédelmi/közszolgálati dolgozók és 12 éven felüli hozzátartozók részére

2023. július 3-a és július 28-a között 100-órás intenzív nyelvtanfolyamot szervezünk felnőttek

és 12 éven felüli gyerekek részére. Bővebb információ és jelentkezés: www.langnyelv.hu.

 

BBA-5.3.3/10-2019-00002

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve elnyert BBA-5.3.3/10-2019-00002 Szakmai továbbképzések pályázat alapján, a Nemzetközi Oktatási Központ (NOK) a NAV Bűnügyi Főigazgatósága szervezésében, 2022. október 17-21. között megtartotta a Pénzügyi tranzakció elemzés képzéssorozat harmadik és a projekt keretében egyben utolsó tanfolyamát, a NOK speciálisan felszerelt informatikai oktatótermében.

Az oktatáson a rendőrség állományából 17, míg a NAV állományából 13 fő, a gyakorlati munka során pénzügyi tranzakció elemzéssel is foglalkozó szakember vett részt.

Az előadó szakértők az általuk érintett témakörökben megismertették a hallgatókat a pénzügyi tranzakció elemzés alapjaival és fontosságával. Előadásaik során kiemelt figyelmet fordítottak az egyes folyamatok átfogó, nyomozást támogató, minőségi elemzői kapacitás fejlesztésére. Ehhez a képzési programot, az órarendet olyan módon építették fel, amely jelentős százalékban tartalmazza az elérhető elemző szoftverek megismerését, azok készség szintű használatát, ismeretét. A hallgatók a gyakorlati foglalkozások keretében egyénileg és csoportosan is nagy óraszámban alkalmazhatták a megszerzett ismereteket. A képzés zárónapján pedig csoportonként záróvizsgát tettek, amely egy nem valós esetpélda teljeskörű elemzését jelentette.

A program és az 5 napos képzés célja a pénzügyi tranzakciókhoz köthető bűncselekmények felderítésével és nyomozásával foglalkozó szakemberek kompetenciáinak fejlesztése, adatelemzési és bizonyíték gyűjtési képességeinek növelése, a hagyományos nyomozati technikák és a speciális szoftverek nyújtotta lehetőségek alkalmazása, illetve e készségek fejlesztésére irányuló elméleti ismeretek bővítése volt.

A képzés végén a hallgatók körében végzett felmérés eredményeként a hallgatók elégedettségüket fejezték ki az átadott ismereteket illetően, az oktatók tudását szakterületükön kiemelkedőnek ítélték meg. 

Ezen az oldalon leírtak nem az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalása, sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az itt olvasható tartalomért.

A KERA Magyar Nemzeti Iroda meghirdette 2023. első félévi nyelvtanfolyamait!

A KERA Magyar Nemzeti Iroda meghirdette 2023. első félévi nyelvtanfolyamait!

Helyszín: NOK, 1126 Budapest, Böszörményi út 21.

 

  1. Alapfokú nyelvvizsgára felkészítő, 550 órás KERA német nyelvtanfolyam

Időpont: 2023. február 13. – június 30.

 

  1. Középfokú nyelvvizsgára felkészítő, 550 órás KERA német nyelvtanfolyam

Időpont: 2023. február 13. – június 30.

A KERA 26. Speciális tanfolyamának záró hete Budapesten

Október 9-14. között zajlott a KERA 26. Speciális tanfolyamának magyar hete a Nemzetközi Oktatási Központban. A hallgatók, a tanfolyam ideje alatt négy képzési helyszínen a KERA hét tagországából érkezett előadók és szakértők közreműködésével szereztek ismereteket a határrendészeti feladatok és a kompenzációs intézkedések témakörében. A magyarországi hétre, mely a képzés utolsó hete volt, a KERA tagországaiból 18 rendőrtiszt érkezett. A súlyponti témák közé tartozott a magyar határrendészeti helyzetkép és migrációs nyomás bemutatása mellett a biometria, az illegális migráció bűnügyi vonatkozásai, az embercsempészet is. A hallgatók szakmai kirándulást tettek a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság illetékességébe tartozó tompai határátkelőhelyen, a biztonsági határzárnál és a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltségen. Szakmai látogatást tettek továbbá a budapesti Pénzjegynyomdában is, ahol a bankjegygyártás mellett első kézből szereztek ismereteket a biztonsági dokumentumok gyártásáról.

A Speciális tanfolyam 2022. október 14-én ünnepélyes diplomaosztóval zárult. Magas rangú kül- és belföldi vendégek részvétele mellett, ünnepélyes keretek között Budapesten, a Nemzetközi Oktatási Központban, dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes úr, és dr. Földesy Éva r. őrnagy asszony, a KERA Magyar Nemzeti Iroda vezetője adták át a hallgatóknak a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló diplomákat. Az ünnepi beszédet dr. Balla József PhD. r. ezredes úr, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Határrendészeti Tanszékének vezetője mondta, melyben kiemelte a nemzetközi együttműködés fontosságát a határrendészeti feladatok végrehajtása során, melyhez fennállásának az idén 30. évét ünneplő KERA megfelelő hátteret nyújt.

A tanfolyam hallgatóinak szóvivői, Simona Kvapilová asszony és Marco Piontek úr záró  beszédjükben felelevenítették a tanfolyamon szerzett ismereteket és élményeket  és megköszönték a KERA minden felelős munkatársának a tanfolyam magas szintű megrendezését.