IT FORENSIC képzés

A NOK Nemzetközi Pénzügyi Nyomozói Akadémia (ICOFI) szervezésében, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal aktív közreműködésével 2019. szeptember 16-20. között került megrendezésre a „Digital Data Recovery – IT Forensics” című képzés.

A 23 résztvevő hat Európai Uniós ország – Németország, Szlovákia, Ausztria, Nagy-Britannia, Cseh Köztársaság és Magyarország – rendvédelmi szerveinél adatmentéssel foglalkozó munkatársa volt, illetve ezen a szakterületen működő cégek szakértői.

Az 5 napos képzés elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők és a szakértők megosszák tudásukat és legfrissebb tapasztalataikat e szakterület gyorsan változó környezetében, valamint szoros együttműködést tartsanak fenn a jövőben a nemzetközi szintéren is.

A képzés gyakorlati foglalkozásokat is tartalmazott, melynél különböző adatmentési módszereket, szoftvereket és eszközöket próbálhattak ki a résztvevők.

Utótalálkozó a Közép-európai Rendőrakadémia angol nyelvű Bűnügyes tanfolyamát 2015 és 2016 években végzettek számára

Utótalálkozó a Közép-európai Rendőrakadémia angol nyelvű Bűnügyes tanfolyamát 2015 és 2016 években végzettek számára

Összesen tizennyolc – Ausztriából, Németországból, Svájcból, Szlovákiából, Szlovéniából és Magyarországról érkezett – rendőrtiszt részvételével került sor a KERA angol nyelvű Bűnügyes tanfolyamainak utótalálkozójára 2019. szeptember 17. és 20. között a budapesti Nemzetközi Oktatási Központban.

Bővebben itt >>>

CEPOL 46/2019 „Közrendvédelem – Tömegrendezvények kezelése” elnevezésű képzés

 

A Nemzetközi Oktatási Központban június 23. és 27. között megrendezésre került a CEPOL 46/2019 „Közrendvédelem-Tömegrendezvények kezelése” című képzése. A 34 résztvevő 20 európai uniós tagországból érkezett, illetve egyikük Törökországból, egy pedig Koszovóból.
Az 5 napos képzés elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők és a szakértők megosszák tudásukat és a tapasztalataikat a tömegrendezvények biztonsági feltételei és a határokon való együttműködés tekintetében, illetve, hogy fejlesszék a kockázatértékelési és kezelési képességeiket a kiemelt tömegrendezvények rendezett lebonyolításában. Ideértve a terrorista akciók illetve az erőszakos magányos bűnözők fenyegetéseit is.

Bővebben itt >>>